Mee op de sulky

Ruth Bremer was een van de winnaars op Horse Event. Dat betekende dat zij dus mee mocht op de sulky bij Anne en Licor in Venlo. Na telefonisch contact te hebben gehad werd er een datum geprikt en 29 oktober was het dan zo ver. Ruth en haar moeder zijn naar het (voor hen) verre Venlo afgereisd om mee te gaan op de sulky, en wat was het leuk!


Ruth en haar moeder moesten voor het ritje 2 a 3 uur in de trein zitten maar dat hadden ze er graag voor over. Ruth vertelde dat Horse Event haar verjaardagscadeau was en dat ze nooit verwacht had te winnen, maar dat het een super leuk extra cadeau was. Ruth is 10 jaar oud en helemaal stapel gek van paarden. ‘Vroeger’ heeft ze zelf ook paard gereden, maar daar moest ze helaas mee stoppen. Het uitje naar Anne was dan ook zeer welkom.

Hoewel Ruth natuurlijk een ritje met de duosulky gewonnen had, vond het ze zelf toch fijner om met de recreatiewagen te gaan. Dan kon haar moeder namelijk ook mee tijdens de rit. Licor kan voor de recreatiewagen niet voluit in draf omdat deze wagen qua ruimte hier niet geschikt voor is, Licor zou dan zijn benen stoten, maar uiteraard is het tempo van een draver ook indrukwekkend als deze niet voluit gaat.

Op 29 Oktober haalde Anne Ruth en haar moeder van het station op. Het was een heerlijke dag met een lekker zonnetje en het bos was in prachtige herfstkleuren. Eenmaal bij Anne thuis werd Licor uit de wei geplukt en klaar gemaakt om te vertrekken. Ruth heeft zelf meegeholpen met borstelen en optuigen. Toen ze helemaal klaar waren voor vertrek, konden ze op pad. Door het bos, naar de lange pad waarop ze konden harddraven, vervolgens door naar Arcen waar een pitstop werd gemaakt voor een ijsje en toen weer door het bos terug naar huis. Onderweg mocht Ruth ook eventjes zelf sturen omdat Licor zo braaf was, en dit deed ze uitstekend!

Na een rit van ongeveer 1,5 a 2 uur waren ze weer terug. Licor werd verzorgd en kreeg een grote bak slobber die hij zeker verdiend had! Vervolgens mocht Ruth ook nog even rijden op de haflinger van Anne en uiteraard werd ook de shetlander vertroeteld.

Tegen het eind van de middag werden Ruth en haar moeder weer terug naar het station gebracht. Ze hadden het super leuk gevonden en de glimlach is die dag niet meer van Ruth’s gezicht af geweest.

Later zijn uiteraard de foto’s uitgewisseld en schreef Ruth:
“Dag Anne, ik vond het heeeel erg leuk dat ik met jou mee mocht op de kar en dat we zo lekker hard gingen. Maar ook dat ik Licor mocht vasthouden en borstelen. En toen mocht ik ook nog op Wodan rijden met een echt cowboy zadel en ook in draf. Pico was ook erg lief! Bedankt Anne voor de leuke dag, ik vond het echt heel erg leuk! Knuffel Ruth”

Kortom, het was een super geslaagde dag!