Vereniging

Vereniging Dravers.nl is een vereniging die opgericht is door en voor mensen met dravers, die voornamelijk buiten de drafsport actief zijn. Gelukkig vinden steeds meer dravers na hun drafcarrière een goed tehuis en beginnen een tweede leven als rij-, sport- of recreatiepaard en dat is precies waar deze vereniging aan bij wilt dragen. 

Vereniging Dravers.nl is een non-profit organisatie, opgericht in 2006. De vereniging is opgericht vanuit een idealistisch oogpunt om de vooroordelen over de draver te verminderen en het ras te promoten. De voornaamste doelstelling van de vereniging is het geven van informatie over dravers in het algemeen, maar vooral over wat er komt kijken bij een draver als rij-, sport of recreatiepaard. Een van de informatiebronnen hiervoor is deze website. Daarnaast organiseren we natuurlijk ook allerlei leuke en interessante dingen voor onze leden, met als hoogtepunt onze jaarlijkse Dravermeeting.

Tijdens de eerste ledenvergadering zijn hiervoor de volgende doelstellingen opgesteld:

  • Het geven van informatie over alle aspecten van het paardenras de Draver. Meer kennis van de draver als ras, van zijn karakteristieken als temperamentvol, leergierig, veelzijdig en trouw rijpaard, van het omscholen van een koerspaard tot rijdier, van de mogelijkheden van dravers in de verschillende takken van de paardensport, maar ook kennis over de drafsport, kunnen ervoor zorgen dat mensen met dravers beter met hun paard kunnen omgaan.
  • Tevens zal meer informatie over de vele positieve eigenschappen van het ras bijdragen aan een positievere beeldvorming, waardoor geïnteresseerden aangemoedigd worden kennis te maken met het ras. Het is nadrukkelijk niet de doelstelling van Dravers.nl om dravers te promoten als het perfecte paard voor iedereen. Waarom niet? Niet iedereen kan nu eenmaal goed met een draver overweg; het blijven bloedpaarden. Wel hoopt Dravers.nl te bereiken dat mensen voor wie de draver wél een geschikte keuze zou zijn, nieuwsgierig worden naar het ras, en niet afgeschrikt worden door de negatieve beeldvorming en de vooroordelen die het ras nog altijd met zich meedraagt.
  • Het onderling in contact brengen van mensen met dravers zal leiden tot het uitwisselen van kennis en ervaringen, en zodoende weer bijdragen tot een beter begrip van het ras. Mensen met een draver vinden in hun directe omgeving vaak niet de informatie en begeleiding die ze nodig hebben, en contact met andere dravereigenaren kan gedeeltelijk in deze behoefte voorzien.

 

Statuten

Huishoudelijk reglement